Heta Ämnen:

Dansk Folkeparti: Bygg ståltrådsstängsel vid gränsen mot Tyskland

Publicerat den 23 maj, 2017, kl. 7:20

Stängsel
Dansk Folkeparti (SD:s systerparti) vill bygga ett tre meter högt ståltrådsstängsel, med rörelsesensorer och kameror, vid Danmarks gräns mot Tyskland.

Förslaget påminner om det stängsel som Ungern har byggt vid landets gräns mot Serbien, och de ska också vara därifrån som Dansk Folkeparti (DF) har hämtat sin inspiration. Företrädare för partiet har nämligen nyligen besökt Ungern för att lära sig mer om gränssäkerhet.

”Danske Folkeparti är exalterade över vad vi såg i Ungern. Modellen är identisk med vad vi föreslår ska byggas mellan Danmark och Tyskland”

Anders Vitisen, gruppledare för DF i EU-parlamentet, meddelade att partiet föreslår att danskarna ska kopiera Ungerns lösning för gränsen mellan Tyskland och Danmark för att stävja flyktingströmmen söder ifrån.

Dansk Folkeparti har nästan en femtedel av mandaten i den danska riksdagen, är landets näst största parti men är inte en del av den nuvarande regeringen.

Morten Løkkegaard, EU-parlamentariker för liberalkonservativa regeringspartiet Venstre, menar att DF:s förslag är ”absurt”.

”Om du vill barrikera Danmark med tegelstenar och stängsel, så kan du ta inspiration (från Ungern), men det liberala partiet stödjer inte detta. Det är inte rimligt att slänga upp tre meter höga stängsel mitt i Europa”

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top