Heta Ämnen:

Doktor Alice Weidel: ”Angela Merkel är sinnessjuk”

Publicerat den 15 maj, 2017, kl. 13:10

Angela Merkel
INTERVJU. Tyska The Local har intervjuat Doktor Alice Weidel, ledare för Alternativ för Tyskland (AfD) – ett relativt nytt parti som av etablissemanget beskrivs som högerpopulistiskt. Dr Weidel drar sig inte för att rikta hård kritik mot Tysklands förbundskansler, Angela Merkel.

Alternativ för Tyskland (AfD) grundades 2013. Partiet är nationalkonservativt och har som profilfråga en upplösning av eurosamarbetet. Doktor Alice Weidel har tillsammans med AfD:s medgrundare och vice ordförande Alexander Gauland utsetts till partiets toppkandidat inför höstens parlamentsval. Partiet går till val med ett program som bland annat innehåller ett utträde ur eurosamarbetet, en årlig utvisningskvot för flyktingar, nej till anhöriginvandring och en ”aktiv befolkningspolitik” för att höja födelsetalen bland tyskar.

Alice Weidel har ett imponerande CV. Hon studerade företagsekonomi vid Bayreuths University och tilldelades en doktorstitel 2011 efter att ha doktorerat i internationell utveckling. Alice har arbetat för såväl Goldman Sachs som Allianz Global Investors och pratar flytande mandarin efter 6 år i Kina. Nu har hon alltså återvänt till Tyskland och kommer att leda AfD i det kommande parlamentsvalet.

Alice Weidel berättar för The Local att hon anser att AfD är det enda riktiga oppositionspartiet i Tyskland – och att de står för lag och ordning, i såväl Tyskland som Europa. AfD är extremt kritiska till de räddningspaket som EU har gett bland annat Grekland och menar att de borde ha bekostats av banker, hedgefonder och privata institutioner snarare än skattebetalarna.

Vidare menar Alice Weidel att AfD är det enda partiet i Tyskland som förespråkar så kallad direktdemokrati i form av folkomröstningar.

Intervjun fortsätter med att Alice attackerar den nuvarande förbundskanslern Angela Merkel och hennes kristdemokratiska parti, CDU, för deras ansvarslösa invandringspolitik och hanteringen av migrantkrisen.

”Det får inte hända att staten överger kontrollen av våra gränser. Det strider mot de tyska asyllagarna.”

Weidel menar att migranter inte kan söka skydd i Tyskland om de kommer från ett land som bedöms som säkert och har skrivit under Geneve konventionen, t.ex. Österrike. Hon menar att istället för att överge sina asyllagar och öppna gränserna borde Tyskland ha investerat ”massivt” i FNs flyktningprogram för att hjälpa människor på plats.

”Vårt land kommer att förstöras på grund av denna flyktingpolitik. Donald Trump sa att Angela Merkel är sinnesjuk och jag skriver under på det fullständigt. Politiken som förs här är fullständigt nonsens.”

Alice Weidel forsätter med att konstatera att de flesta migranter som kommer till Tyskland är outbildade och att många till och med saknar läs- och skrivförståelse.

”Vi är de enda partiet som föreslår en immigrations-lagstiftning likt den i Kanada. Vi behöver kvalificerad invandring. Vi är en industrialiserad nation. Vi behöver inte analfabeter.”

Vidare berättar hon om det hot hon anser att islam utgör mot västvärldens demokratier.

”Det finns 1200 människor som utgör ett hot mot Tyskland här, och de blir inte deporterade. Jag måste vara uppriktig, enligt mig har det här landet tappat kontrollen över civilsamhället. Arabländer så som Saudi Arabien har ”fri hand” att sända över deras imamer till Tyskland i syfte att sprida deras stenålders sharia-populism till den muslimska befolkningen här.”

Alice Weidel avslutar intervjun med att hennes personliga mål för höstens parlamentsval är att AfD ska få 15% av det tyska folkets röster men menar samtidigt att 10% nog är en mer rimligt förväntning.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top