Heta Ämnen:

EU vill straffa Ungern för att ha brutit mot deras ”värderingar”

Publicerat den 17 maj, 2017, kl. 8:00

Orban
EU. En majoritet av EU-parlamentarikerna sägs vilja införa sanktioner mot Ungern för att landet anses ha brutit mot EU-lag och unionens ”värderingar”. Under onsdagen ska en omröstning genomföras för att besluta om Ungern ska straffas.

EU-parlament ska ta ställning till om artikel 7 ska utlösas, om en majoritet av parlamentarikerna röstar för så kommer Ungern att fråntas sin rätt att rösta i EU-rådet. Bakgrunden till att EU vill straffa landet är att de har godkänt en lag som kan leda till att det Europeiska Central Universitetet i Budapest stängs.

Flera olika grupperingar inom EU – ”Socialister och Demokrater”, liberala ”ALDE”, ”De Gröna” och vänsterextrema ”GUE” – står bakom motionen, enligt Politico.

”Parlamentet kan inte låtsas som om ingenting har hänt. Vi kan inte längre bevittna ett Ungern som rör sig allt närmare auktoritarism”

Säger Frank Engel, från Luxembourg och medlem i EPP (Europeiska Folkpartiet).

Ett intressant argument då många menar att det snarare är den Europeiska Unionen som beter sig allt mer som en auktoritär monsterstat.

UPPDATERING onsdag kl 13.20: EU har nu röstat för att åberopa artikeln 7.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top