FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Europadomstol kör över schweiziskt beslut om att utvisa en sudanesisk man

  Postad i Europa Utrikes
  Datum 2017.05.31
  The sits for Judges of the European Court of Human Rights are seen ahead of an hearing at the court in Strasbourg, September 4, 2012. REUTERS/Vincent Kessler (FRANCE - Tags: CRIME LAW POLITICS)

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  En sudanesisk man har överklagat ett schweiziskt beslut om utvisning till den Europeiska Domstolen för Mänskliga Rättigheter och vunnit, uppger schweiziska The Local. Mannen påstår att han riskerar att bli torterad om utvisningen genomförs.

  Den sudanesiska manne kom till Schweiz 2012 och ansökte då om asyl. I ansökan angav mannen att han sedan ung ålder varit medlem i en millitant organisation som ”försvarar minoriteters rättigheter” i Darfur, Sudan. Sedan 2005 ska mannen även ha varit medlem i en väpnad oppositionsgrupp vid namn ”Rörelsen för Rättvisa och Jämställdhet”.

  Efter ett antal intervjuer bedömde det schweiziska migrationsverket att mannen inte hade skäl till asyl och avslog hans ansökan. Domen överklagades till en civil domstol som inte gjorde någon annorlunda bedömning.

  Efter att ha överklagat igen, denna gång till den Europeiska Domstolen för Mänskliga Rättigheter har mannen nu fått rätt och domstolen har nu beordrat Schweiz att ge mannen asyl, trots att landet själva alltså inte anser att han har rätt att stanna i landet.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Trump

  Trump till stenhård kritik mot Merkel: Tyskland lever inte upp till sina NATO-åtaganden


  Hedersmord

  En våg av hedersmord sveper över Tyskland – 2017 väntas bli ett rekordår


  Top