FacebookTwitter

Heta Ämnen:

Gilla Noterat.nu:

Holländska SÄPO: Över hälften av moskéerna i Amsterdam är influerade av fundamentalister

Postad i Europa Utrikes
Datum 2017.05.24
Salafism

Gilla Noterat.nu på Facebook:

En rapport från den holländska säkerhetspolisen avslöjar att salafister tar över ”moderata” moskéer i Holland, ibland genom att utöva våld. Man uppdagar även att en ökande andel av landets imamer är utbildade i Saudi Arabien och att hälften av Amsterdams 22 moskéer är influerade av denna fundamentalistiska gren av islam.

Salafister strävar efter en ”ren” form av islam, så som religionen var under profeten Mohammeds livstid. Den allmänna uppfattningen har tidigare varit att denna gren av islam är i en obetydlig minoritet i landet, men holländska SÄPOs senaste rapport visar på motsatsen. Salafismen växer explosionsartat bland holländska muslimer.

Man kopplar ökningen till att Saudi Arabien har fått ett större inflytande över landets moskéer. Saudiska lärda är regelbundet inbjudna till Hollands moskéer för att hålla i bönen – samtidigt som allt fler holländska imamer utbildas på Medinas islamiska universitet, och återvänder till landet som salafister.

Redan för ett år sedan varnade Sofyan Mbarki från Amsterdams kommunfullmäktige om situationen:

”Vi balanserar på gränsen till en katastrof. Atmosfären i moskéerna har förvandlats från moderat islam till fundamentalistiska läror.”

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

Gilla Noterat.nu på Facebook:


FacebookTwitter
Av Richard Gustaf
richard@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Ämnen:
Manchester Arena

Självmordsbombare på Manchester Arena: 22 döda och 60-tal skadade när spikbomb detonerade nära utgången


polen

Polen: Vi har inte öppnat upp Europa för migranter – fru Merkel har. Hon måste ta konsekvenserna!


Top