Heta Ämnen:

Imam anklagas för att sprida anti-semitiskt hat under predikan i Danmark

Publicerat den 16 maj, 2017, kl. 12:58

Moské
ISLAM. En imam anklagas för att ha eggat till hat mot judar under en predikan i en moské i Köpenhamns stadsdelen Nørrebro, uppger danska The Local.

Imamen ska ha citerat ett avsnitt i de islamiska hadtiherna som uppmanar till våld mot judar.

”Domedagen kommer inte att komma förrän muslimerna bekämpar judar och dödar dom. Judarna kommer att gömma sig bakom stenar och träd, men stenarna och träden kommer att säga: Å muslimer, å tjänare av Allah, det är judar bakom mig, kom och döda dom”

Predikan, som är på arabiska, har lagts upp på YouTube av moskéen för allmän spridning och beskådan. Talet har översatts från arabiska till engelska av den amerikanska institutionen Memri, en översättning som bedöms som trovärdig enligt Dan Rosenberg Asmussen, ordförande för det judiska samfundet i Danmark. Han meddelar även att de har upprättat en polisanmälan mot imamen i fråga.

Enligt den danska tidningen Politiken ska imamen vara bosatt i Libanon, ha kopplingar till Hizb ut-Tahrir – en fundamentalistisk panislamisk rörelse – och ha släkt i Danmark.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top