Heta Ämnen:

Italienska Lega Nords ledare: Migrantkrisen är en invasion organiserad av Bryssel

Publicerat den 1 juni, 2017, kl. 9:34

Lega Nord
Ledaren för italienska populistpartiet, Lega Nord, har beskrivit migrantkrisen som en ”invasion” organiserad och planerad av Bryssel. Detta efter att EU-sponsrade välgörenhetsorganisationer misstänks för att arbeta med människosmugglare, uppger Breitbart London.

Matteo Salvini, partiledare för Lega Nord, sa under måndagen att:

”Du kan inte längre prata om immigration utan det är en invasion organiserad, finansierad och planerad av Bryssel”

På Twitter menade Salvini vidare att Europa ”finansierar skeppsbrott, maffian och islamistisk terrorism” och föreslog att gränskontrollerna borde flyttas till norra Afrika istället för Italien.

Flera EU-sponsrade välgörenhetsorganisationer är under utredning då de misstänks för att medverka i en slags båttaxi-tjänst där de arbetar tillsammans med människosmugglare för att hjälpa migranter att ta sig till Europa. Vissa har även anklagats för att ta emot mutor från maffian.

Lega Nords partiledare gick även hårt åt den italienska regeringen, och dess styrande parti Partito Democratico, som han menar är ”medbrottslingar till denna invasion tillsammans med (vänster) kooperativ och pseudo-hjälporganisationer”.

Han fortsätter med att säga att ”uppmaningarna från Bryssel och Strasbourg att vi måste respektera immigrationsprogrammen är löjliga.”

Han vänder sig även till det italienska folket:

”Jag ser fram emot valet så att Italien kan försvara sin gräns igen. Ge mig inrikesdepartementet i tre månader och du kommer att få se vilken ordning och effektivitet jag kommer att återinföra, från nord till syd, över hela Italien. Jag kommer inte att vänta på Strasbourg, Bryssel eller Merkel.”

Under årets tre första månader ökade antalet migranter, som kom till Italien, med 30% jämfört med samma period 2016.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top