Heta Ämnen:

Japan: Antalet brott är så få att polisen har svårt att hitta saker att göra

Publicerat den 25 maj, 2017, kl. 0:39

Japan Polis
Vi har tidigare skrivit att Japan visar att homogena samhällen kan vara framgångsrika. Senaste rapporterna från landet är ytterligare ett bra exempel på just detta.

Antalet brott har sjunkit i 13 år på raken. Japans mordstatistik är bland den lägsta i världen, med enbart 0.3 mord per 100 000 invånare. Endast en skjutning slutade med en dödlig utgång under hela 2015. För att få ett perspektiv: i Malmö hade hela 20 personer dött till följd av skottlossningar, bara under årets tre första månader (2017) – och då har Japan hela 13 gånger fler invånare än hela Sverige. Enligt en undersökning från DN så står män med invandrarbakgrund för 90% av alla skottlossningar i Sverige.

Trots detta planerar landet inte att dra ner på antalet anställda poliser. Japan har över 259 000 poliser och i Tokyo är antalet poliser 25% fler än i t.ex. New York.

En kvinna berättar för The Economist att fem poliser dök upp hemma hos henne när hon rapporterade att någon hade stulit ett par byxor från hennes tvättlina. När brotten är så få så får polisen göra sitt bästa för att hålla sig sysselsatta.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top