Heta Ämnen:

Jeremy Corbyn: IS-supportrar ska inte åtalas för att ”ge uttryck för en politisk ståndpunkt”

2014 ifrågasatte han "rättsliga hinder" för de IS-soldater som återvänder till Storbritannien från Syrien.

Publicerat den 6 juni, 2017, kl. 7:00

Corbyn
BRITTISKA VALET. Labours partiledare och således premiärministerkandidat, Jeremy Corbyn, menar att Storbritannien inte bör åtala personer som stödjer IS, då de bör ha rätt att ”ge uttryck för sin politiska ståndpunkt”, rapporterar The Telegraph.

Labourledaren sa att Storbritannien inte ska ”bedöma värderingar” och att ha en politisk ståndpunkt inte är ett brott i sig.

Under en parlamentsdebatt 2014 ifrågasatte han ”rättsliga hinder” för de IS-soldater som återvänder till Storbritannien från Syrien och på den raka frågan om särskilda åtgärder bör tas för dessa återvändare svarade han:

”Jag är överhuvudtaget inte en supporter av ISIS, och självklart ska vi det för dom som har begått ett brott, men vi måste komma ihåg att uttrycka en politisk åsikt inte är något brott.”

Vidare uppmanade han dåvarande inrikesminister, Theresa May, att inte skapa ytterligare rättsliga hinder för återvändande IS-soldater.

Theresa May är numera premiärminister och tillika Jeremy Corbyns motståndare i det kommande parlamentsval, den 8 juni. Labourledaren har, de senaste dagarna, i kölvattnet av terrordådet i London kritiserat May för att ha misslyckats bekämpa terrorismen i sin roll som inrikesminister – något många anser vara hyckleri då han själv har haft en minst sagt tveksam agenda i frågan.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top