Heta Ämnen:

Knivattack i Milano utreds som terrordåd

Publicerat den 20 maj, 2017, kl. 18:51

Terrordåd Milano
Ett knivdåd, där två soldater och en polis blev knivhuggna, under en rutinkontroll på Milanos centralstation utreds som ett terrorbrott av den italienska polisen.

Knivdådet skedde under torsdagen. Ingen av de knivhuggna ska ha fått några livshotande skador men en av soldaterna och polisen som attackerades vårdas fortfarande på sjukhus. Förövaren greps på plats.

Enligt initiala rapporter till The Local så utreddes händelsen först som mordförsök men nu har polisen alltså ändrat rubriceringen, och man menar att det istället handlar om ett terrorbrott.

Anledningen till att polisen ändrat sin teori sägs vara att mannen som gripits ska ligga bakom ett Facebook-konto som har delat åtminstone en video som stödjer terrorgruppen Islamiska Staten (IS).

Terrorhots-nivån i Italien ligger för närvarande på en tvåa, den högsta möjliga i frånvaro av en direkt attack.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top