Heta Ämnen:

Läckta dokument antyder: Labour är för fortsatt massinvandring även efter Brexit

Publicerat den 1 juni, 2017, kl. 10:37

Corbyn
Brittiska Daily Mail har kommit över hemliga dokument från Labour som antyder att partiet planerar att främja massinvandring av okvalificerade migranter även efter att Storbritannien har lämnat den Europeiska Unionen.

I det manifest som partiet har släppt, inför det brittiska parlamentsvalet, nämns inte denna inställning utan de lovar endast att de ska se till så att ”reglerna är rättvisa och att hanteringen av migrationen är rimlig”.

I de dokument som Daily Mail har kommit över står det bland annat:

”Vi planerar att fortsätta använda det nuvarande visa-systemet med fem olika nivåer – inklusive den, för tillfället, oanvända nivån som gäller för de som söker okvalificerat eller säsongsarbete.”

Labours partiledare, Jeremy Corbyn, har länge varit emot att minska invandringen. På måndagen meddelade han att antalet migranter förmodligen kommer att minska om Labour får makten, men tillade samtidigt att folk inte ska ta för givet att det blir så.

De läckta dokumenten visar vidare att Labour anser att Storbritannien har en skyldighet att ta emot så kallade ”flyktingar”:

”Vi vill se över vårt nuvarande system för att se till att vi uppfyller våra skyldigheter gentemot de som flyr från krig och förföljelse.”

En talesman för partiet har bekräftat att dokumenten är äkta men menar samtidigt att det handlar om ett av flera förslag som diskuteras inom partiet och att det inte ska ses som en officiell deklaration av partiets politik.

Partiets inställning går stick i stäv med det brittiska folkets. Undersökningar har nämligen visat att just immigration var en av de största anledningarna att de röstade för Brexit.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top