FacebookTwitter

Heta Ämnen:

Gilla Noterat.nu:

Människosmugglarnas nya favoritrutt? Antalet migranter som tar sig till Spanien har tredubblats

En majoritet av migranterna kommer från de Subsahariska delarna av Afrika, men även syriska flyktingar uppges använda rutten.
Postad i Europa Utrikes
Datum 2017.06.03
Migranter spanien

Gilla Noterat.nu på Facebook:

Antalet migranter som väljer att korsa medelhavet för att ta i land i Spanien har tredubblats i år, uppger The Telegraph som hänvisar till en FN-rapport.

Ökningen innebär att färdleden är den snabbast växande rutten till Europa. Under årets fyra första månader valde över 3300 migranter vägen över medelhavet från Marocko till Spanien – en ökning med över 300% då 1063 personer gjorde samma resa under motsvarande period förra året.

En majoritet av migranterna kommer från de Subsahariska delarna av Afrika, men även syriska flyktingar uppges använda rutten. Förmodligen på grund av att EU har lyckats att stänga ner resvägen via Grekland och Balkan, enligt FN:s internationella immigrantorganisation (IOM).

Italien är dock fortfarande det absolut populäraste målet för de flesta migranter, landet har hittills i år tagit emot hela 59 000 människor – även det en kraftig ökning från förra året då drygt 40 000 migranter tog sig till Europa via Italien under samma period, men rent procentuellt är det alltså en mindre ökning (50%) än antalet människor som valde att ta sig till Spanien.

Gilla Noterat.nu på Facebook:


FacebookTwitter
Av Richard Gustaf
richard@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Wilders

Geert Wilders: Klockan klämtar för Europa – de europeiska folken riskerar att ersättas


Propaganda

Kathy Griffin: Donald Trump har förstört min karriär


Top