FacebookTwitter

Heta Ämnen:

Gilla Noterat.nu:

Migrantkrisen är värd 35 miljarder (!) dollar per år för människosmugglarna

Postad i Europa Utrikes
Datum 2017.06.02
Smugglare

Gilla Noterat.nu på Facebook:

Människosmugglarna tjänar cirka 35 miljarder dollar årligen på att hjälpa folk att ta sig till Europa meddelar chefen för FN:s internationella migrationsorganisation (IOM), enligt Reuters.

Ett ökande antal migranter flyr från Afrika, via Libyen, till Europa – i många fall uppmuntras de av människosmugglare som tjänar stora pengar på krisen.

Under en migrationskonferens så berättade William Lacy Swing, chef för IOM att smugglarna är det riktigt stora problemet och att ”industrin” omsätter hela 35 miljarder dollar per år, bland annat genom att hjälpa folk att ta sig över medelhavet.

Vidare sa han att människosmuggling nu är den tredje största inkomstkällan för kriminella världen över, efter vapen- och droghandel.

Han nämner Libyen som huvudsätet för smuggling av migranter till Europa, och menar att landet är laglöst sedan revolutionen som avsatte tidigare diktatorn Muammar Gaddafi.

I tisdags så lanserade IOM och UNCHR en gemensam plan för att förbättra situationen i Libyen och ge landets svaga regering en hjälpande hand. Arbetet går bland annat ut på att ta hand om interna flyktingar i landet och att stödja olika migrations center.

William Lacy Swing sa avslutade med att säga att Europa behöver komma överens en omfattande plan för migrationen ”men jag ser inte att det kommer ske inom den närmaste framtiden”.

Gilla Noterat.nu på Facebook:


FacebookTwitter
Av Richard Gustaf
richard@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Corbyn

Läckta dokument antyder: Labour är för fortsatt massinvandring även efter Brexit


Screen Shot 2017-06-01 at 21.02.08

MI5:s terrorkarta: Belgien och Frankrike har högst hotnivå i Europa – Ungern och Polen bland den lägsta


Top