FacebookTwitter

Heta Ämnen:

Gilla Noterat.nu:

Ny groomingskandal i multikulturell brittisk stad: Nästan 200 fall utreds

År 2012 avslöjade brittisk polis en omfattande groomingskandal i Rochdale utanför Manchester.
Postad i Europa Utrikes
Datum 2017.06.05
Grooming

Gilla Noterat.nu på Facebook:

År 2012 avslöjade brittisk polis en omfattande groomingskandal i Rochdale utanför Manchester. Hela 47 flickor hade utnyttjats sexuellt, under en 12-års-period, av tolv män (bilden ovan) med utländsk bakgrund. Nu kan en ny skandal vara påväg att avslöjas i den multikulturella staden Keighley, där West Yorkshire-polisen för tillfället utreder hela 179 fall av sexuella övergrepp mot minderåriga, uppger The Telegraph.

Keighley har 56 000 invånare, varav drygt 12 000 muslimer. Förra året drabbades staden av en stor skandal då 12 ”asiatiska” män dömdes för sexuella övergrepp mot en 13-årig flicka. Flickan gruppvåldtogs upprepade gånger under 13 månader – i ett fall av 5 olika män som i tur och ordning våldförde sig på henne.

Nu verkar det som att skandalen kommer att växa då polisen utreder ytterligare 179 fall och 165 misstänkta gärningsmän för sexuella övergrepp mot minderåriga flickor.

Lokala parlamentsledamoten, Kris Hopkins, säger att staden ligger ”längst upp listan” när det kommer till ”asiatiska” groominggäng:

”Jag är väl medveten om att det finns flertalet vita pedofiler och de ska straffas precis lika hårt. Men detta sjuka tillvägagångssätt där organiserade grupper av asiatiska män ägnar sig åt grooming av unga vita flickor och sexuellt våldför sig på dom är en kniv i hjärtat för många samhällen, över hela landet. Och sorgligt nog är Keighley längst upp på den listan.”

Angela Sinfield, som arbetar för barns säkerhet i West Yorkshire, varnar för att antalet fall kan vara fler än de som utreds, då många flickor är rädda för att anmäla övergreppen.

Gilla Noterat.nu på Facebook:


FacebookTwitter
Av Richard Gustaf
richard@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Ämnen:
Terror

Ett drygt årtionde av islamistisk terrorism i Europa: Vi listar några av de blodigaste attackerna


Manchester 1996

En ohederlig jämförelse: Skillnaden mellan IRA och islamistisk terrorism


Top