FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Ny nagelbitare väntar: Österrike går mot nyval!

  Postad i Europa Utrikes
  Datum 2017.05.16
  Österrike

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  NYVAL. Nyvalde ledaren för det österrikiska Folkpartiet, Sebastian Kurz, tillika landets utrikesminister uppmanade under söndagen till nyval. Etablissemanget fruktar nu att österrikiska Frihetspartiet kan få makten, ett parti de beskriver som högerextremt och populistiskt.

  Österrikiska Social Demokraterna och Folkpartiet styr just nu landet, i en koalition som var tänkt att regera fram till 2018 – men nu har alltså Folkpartiets nyvalde partiledare uttalat att han istället kräver ett nyval.

  ”Det stora beslutet om vilken riktning det här landet tar måste tas av väljarna.”

  Sebastian Kurz hade ett möte med landets president, Alexander Van Der Bellen (oberoende Miljöpartist), och den Socialdemokratiske förbundskanslern, Christian Kern, under måndagen för att diskutera möjligheten att hålla ett nyval efter sommaren.

  Samtidigt så får Frihetspartiet starkt stöd i opinionsundersökningar. Partiets ledare Norbert Hofer – som förra året var mycket nära att vinna det österrikiska presidentvalet – är starkt kritisk till islam och menar att religionen inte hör hemma i Österrike.

  Uppdatering: De österrikiska ledarna har nu enats om att ett nyval kommer att hållas den den 15 oktober, enligt österrikiska The Local.

  Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Ämnen:
  Moské

  Imam anklagas för att sprida anti-semitiskt hat under predikan i Danmark


  Orban

  EU vill straffa Ungern för att ha brutit mot deras ”värderingar”


  Top