Heta Ämnen:

Österrike: FPÖ:s ledare föreslår ett europeiskt ”Guantánamo” för ökända islamister

Publicerat den 25 maj, 2017, kl. 22:58

FPÖ
Ledaren för nationalkonservativa Österrikiska Frihetspartiet (FPÖ), Heinz-Christian Strache, föreslår att EU bör arrestera ökända islamister och öppna en ”ödslig fängelse-ö” där de kan förvaras, uppger Breitbart London.

Förslaget kom som en reaktion på terroristdådet i Manchester där 22 personer miste livet och över 60 skadades. Heinz-Christian Strache menar att islamisterna är ”morgondagens mördare” och att den Europeiska Unionen måste ta i med hårdhandskarna mot återvändande IS-krigare.

FPÖ-ledaren sa även att i princip all IS-krigare som återvänder till Europa från Syrien och Irak utgör en potentiell säkerhetsrisk och att de flesta, inklusive Manchester-terroristen, är kända av de europeiska ländernas säkerhetstjänster.

”Om de förvisas till en öde- och bevakad ö så är problemet löst, istället för att vänta på att de slår till och massakrerar människor.”

”Mot sådana radikaliserade människor hjälper enbart hårda tag.”

Tidigare i år gick FPÖ-ledare ut med att han vill förbjuda islamism i Österrike och kallade ideologin för ””antagonistisk mot kvinnor, antiliberal och med en fascistisk världsbild”.

Han har även kallat Tysklands förbundskansler för ”Europas farligaste kvinna” på grund av hennes immigrationspolitik.

Det Österrikiska Frihetspartiet får i opinionsundersökningar 26% av väljarnas stöd inför det kommande nyvalet den 15 oktober. Om undersökningarna stämmer så skulle det innebära att partiet blir landets tredje största.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top