Heta Ämnen:

Polen: Vi har inte öppnat upp Europa för migranter – fru Merkel har. Hon måste ta konsekvenserna!

Publicerat den 24 maj, 2017, kl. 7:15

polen
Vi har tidigare rapporterat om att Polen vägrar att vara en del av EU:s omfördelningsprogram av migranter. Nu kommer ny kritik från den polska regeringen, mot den Europeiska Unionen i allmänhet och Merkel i synnerhet.

Denna gång är det Jarosław Kaczyński, ordförande för det polska regeringspartiet Prawo i Sprawiedliwość (Lag & Rättvisa), som går hårt åt Tyskland och förbundskansler Angela Merkel:

”Vi har inte öppnat upp Europa för migranter – fru Merkel har. Och det är fru Merkel och Tyskland som måste ta konsekvenserna, inte Polen.”

Han passar även på att pika EU:s mesiga förhållningssätt till kriminella migranter. Kaczyński menar att även om Polen skulle släppa in asylsökande så skulle de få skäll av EU, då landet inte skulle acceptera att migranterna visar några aggressioner, framförallt inte mot kvinnor:

”Vi skulle ge dom hårdast tänkbara straff. Och om vi använder de straffåtgärderna så skulle EU omedelbart börja att kalla oss för ‘nazister’.”

Jarosław Kaczyński sa även att när ett land väl har börjat ta emot ta emot migranter så har man ”satt igång mekanismer som inte går att stoppa” och att de leder till en ”social katastrof”.

”Det är en ond cirkel. Vi har inte råd att bli inblandade.”

Polens premiärminister, Beata Szydlo, har även hon uttalat sig om situationen och EU:s hot om sanktioner:

”Hoten som kommer från EU i Polens, och andra länders, riktning är ett försök att maskera dåliga beslut som EU har tagit och skylla på sina medlemsländer.”

Hon varnar även för att Polsk kultur skulle förändras drastiskt om landet tog emot tusentals migranter, samt att landets trygghet och säkerhet skulle riskeras – något hon menar har hänt i bland annat Frankrike och Sverige.

Opinionsundersökningar visar att 73% av Polens medborgare är emot en ökad invandring.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top