Heta Ämnen:

Polens PM: Europa, res er från era knän annars kommer ni att gråta över era barn varje dag

Publicerat den 27 maj, 2017, kl. 10:36

Beata
Att Polens premiärminister, Beata Szydło, inte drar sig för att attackera etablissemanget i EU har vi lärt oss vid det här laget. I en kommentar till terrordådet i Manchester varnar hon sina europeiska kollegor för de risker som uppstår om man inte tar hotet på allvar och agerar. Beata Szydło uppmanar Europa att välja ”starka ledare” som är villiga att tackla problemen, annars riskerar vi att hamna i en situation där ”ni kommer att gråta över era barn varje dag”.

Två polska medborgare dog i Manchesterdådet, som sammanlagt skördade 22 offer, och det var en upprörd premiärminister som talade inför det polska parlamentet.

”Vi kommer inte att vara en del av galenskapen bland eliten i Bryssel.”

”Vi bryr oss om att hjälpa människor, inte den politiska eliten.”

Hon ställde sig frågande till ”var Europa är påväg” och menade att alla som inte ser hotet som terrorism utgör mot hela Europa, och tror att Polen inte kommer att försvara sig själva, ”går hand i hand med de som riktar sina vapen mot Europa”.

Hon adresserade även de europeiska väljarna direkt:

”Vill vi ha politiker som påstår att vi ska vänja oss vid attacker, och som beskriver terroristattacker som incidenter, eller vill vi ha starka politiker som ser faran och på ett effektivt sätt bekämpar den?”

Polens inrikesminister Mariusz Błaszczak meddelade även att Polen står fast vid att de inte kommer att vara en del av EU:s omfördelningsprogram av migranter, och att de hellre straffas med sanktioner.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top