Heta Ämnen:

Polens premiärminister: Vi kommer inte att ta emot några migranter

Publicerat den 18 maj, 2017, kl. 10:25

Polen PM
Polens premiärminister, Beata Szydlo, har meddelat att landet inte ”kan acceptera flyktingar” efter att EU hotat att ta till rättsliga åtgärder mot länder som vägrar att följa unionens migrantkvoter, skriver brittiska Independent.

Tillsammans med Ungern och Österrike är Polen blott det tredje landet som vägrat att delta i EU:s projekt för att omlokalisera migranter, i syfte att dela på bördan länder emellan. Något som EU påstår bryta mot dess lagar.

”Ett fåtal medlemsstater kan inte ta allt ansvar – vi måste dela på bördan”

Säger Dimitris Avramopoulos, EU-kommissionär för migration.

Premiärminister Beata Szydlo menar å andra sidan att:

”Fler och fler av unionens medlemsstater ifrågasätter mekanismen bakom EU:s omlokaliserings-program. Polen kan inte acceptera flyktingar.”

Efter att pressats av EU så har Österrike motvilligt accepterat att ta emot migranter från Italien, men Polen och Ungern står på sig – och nu hotar EU med att ta till sanktioner om länderna inte ändrar sin inställning innan juni månad.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top