Heta Ämnen:

Protest mot ”no go-zon för kvinnor” i invandrartätt område i centrala Paris

Publicerat den 22 maj, 2017, kl. 11:01

Vue de Paris depuis Notre-Dame
Franska kvinnor protesterade under fredagen i ett invandrartätt distrikt i Paris som de menar har blivit en ”no go-zon för kvinnor”. Kvinnor som går runt i området utan en man vid deras sida möts av sexistiska trakasserier och övergrepp. Distriktet består framförallt av unga män med arabiskt och afrikanskt påbrå.

Distriktet ligger vid La Chapelles tunnelbanestation i nordöstra Paris, mellan det 10 och 18 distriktet och är ett av de fattigaste områdena i den franska huvudstaden, och hem till framförallt invandrare från Afrika och Mellanöstern.

Det har tidigare rapporterats om barer i Paris förorter som vägrar att servera kvinnor, eller för den delen ens släppa in dom.

Men nu har problemet med så kallade ”no go-zoner för kvinnor” alltså flyttat in till de centrala delarna av huvudstaden.

Demonstrationen anordnades av SOS La Chapelle, en lokal grupp av personer som bor och äger affärer i distriktet. Syftet var att lyfta fram den växande oron för övergrepp och trakasserier av kvinnor som visar sig på gatorna i området.

”Problemen i det här området är på riktigt. Det är en aggressiv stämning och det är vanligt att se män slåss på gatorna här. Kvinnor känner sig inte trygga.”

Uppger Clare Rougy, som deltog i demonstrationen, till franska The Local.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top