Heta Ämnen:

Theresa May: Mänskliga rättigheter får inte hindra åtgärder mot terrorism

I en kommentar till hur Storbritannien ska tackla terrorismen öppnade May för hårdare tag.

Publicerat den 7 juni, 2017, kl. 7:02

may
Den brittiska premiärministern meddelande under tisdagen att hon är villig att rucka på lagar om mänskliga rättigheter i kampen mot terrorism. Hon vill bland annat göra det enklare att förhindra rörligheten för extremister som polisen misstänker är farliga men där det saknas bevis nog för åtal, skriver Reuters.

I ett av valrörelsens sista tal höjde Theresa May tonen mot islamistisk extremism och lovade att ge den brittiska säkerhetstjänsten alla befogenheter de behöver för att trygga nationens säkerhet.

Den brittiska premiärministern menade, bland annat, att myndigheterna behöver en ökad frihet att ta till hårdare åtgärder för att begränsa misstänkta terroristers rörlighet.

”Om vår lagar kring mänskliga rättigheter hindrar dom från att göra det, så kommer vi att ändra lagarna.”

Hon krävde även längre fängelsestraff för personer som döms för terrorbrott och sa att det måste bli lättare att utvisa utlänningar som misstänks vara militanta.

Theresa May har tidigare blivit kritiserad för att hon slopade regler om husarrest under sin tid som Storbritanniens inrikesminister – och många menar att hon har ett svagt facit när det kommer till säkerhet.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top