Heta Ämnen:

Trump till stenhård kritik mot Merkel: Tyskland lever inte upp till sina NATO-åtaganden

Publicerat den 31 maj, 2017, kl. 0:05

Trump
Den senaste veckan har Angela Merkel kritiserat USA under deras nya president Donald Trump och bland annat sagt att relationen mellan Europa och Amerika har försämrats. Nu slår Donald tillbaka, på typiskt Trump vis – och kritiserar Tyskland och dess förbundskansler via Twitter.

Under tisdagen publicerade Trump en tweet där han sa kritiserade Tyskland för såväl handeln länderna emellan som deras bidrag till NATO och menade att det kommer att förändras:

”Vi har ett MASSIVT handelsunderskott med Tyskland, plus att de lägger MYCKET mindre pengar än vad de borde på NATO och militären. Mycket dåligt för USA. Detta kommer att förändras.”

Under tisdagen meddelade Tysklands förbundskansler att relationen med USA är fortsatt ”mycket viktig” men att Tyskland även behöver samarbeta med andra nationer framöver.

Tidigare har hon, som vi nämnde i början av artikeln, gett uttryck för att relationen med USA ska vara försämrad då hon bland annat har sagt att ”Europas framtid ligger i dess egna händer”, och att vi inte längre kan räkna med våra allierade – Storbritannien och USA.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top