Heta Ämnen:

Tyska ”SÄPO”: 6.6 miljoner migranter är påväg till Europa

Publicerat den 25 maj, 2017, kl. 1:10

Migranter
Tyska tidningen Bild har kommit över ett ”hemligt” dokument från den tyska säkerhetspolisen som avslöjar att hela 6.6 miljoner människor befinner sig i Nordafrika, Jordan och Turkiet i väntan på att ta sig till Europa.

Siffran ska ha stigit med hela 12% sedan slutet av januari då man uppskattade att ungefär 5.9 miljoner människor planerade att resa till den Europeiska Unionen.

I slutet av April hade 37 300 människor tagit sig in i Italien havsvägen. En majoritet av dessa migranter härstammar från Nigeria, Bangladesh, Guniea, Elfenbenskusten och Gambia.

Angela Merkel uppger i sitt valmanifest, inför det tyska parlamentsvalet i höst, att hennes svar på krisen är att skriva ett avtal, likt det EU har med Turkiet, med de Nordafrikanska länderna.

Det ska även vara cirka 62 500 migranter som är fast i Grekland. Dessa vill EU sprida ut över Europa genom sitt ökända omfördelningsprogram.

Polens inrikesminister, Mariusz Błaszczak, menar att omfördela migranter sänder fel signaler och kommer att förvärra krisen då det uppmuntrar folk att resa till Europa.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top