FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Tyskland bygger i hemlighet en EU-armé som ska lyda under deras befäl

  Postad i Europa Utrikes
  Datum 2017.05.25
  Tyska Armén

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  Enligt Foreign Policy så har Tyskland i hemligt påbörjat uppförandet av en EU-armé som ska lyda under den tyska arméns kommando.

  I flera år har idéen om en gemensam armé för den Europeiska Unionen lyfts. Medan en sådan styrka har varit federalisterna i Bryssels våta dröm, så har kritikerna menat att det skulle vara ytterligare ett steg bort från ett Europa av suveräna nationer och en rival till NATO.

  Nu kommer alltså uppgifter om att Tyskland i hemlighet, utan övriga EU-länders medgivande, redan har påbörjat projektet tillsammans med Holland, Tjeckien och Rumänien. Länderna har nämligen annonserat att de kommer att integrera sina beväpnade styrkor.

  Delar av den tjeckiska och rumänska armén kommer de närmaste månaderna att slåss ihop med tyska ‘Bundeswehr’, och alltså lyda under tyskt befäl framöver. Holland har redan integrerat en av sina brigader med den tyska armén och planerar att addera ytterligare styrkor till ”EU-armén” inom en snar framtid.

  Anledningen till att Tyskland, tillsammans med andra länder, nu har tagit detta steg kan vara att Storbritannien är påväg att lämna unionen – landet var nämligen en av de största motståndarna till en gemensam EU-armé.

  Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Ämnen:
  Migranter

  Tyska ”SÄPO”: 6.6 miljoner migranter är påväg till Europa


  FPÖ

  Österrike: FPÖ:s ledare föreslår ett europeiskt ”Guantánamo” för ökända islamister


  Top