Heta Ämnen:

UKIP: Islamistisk extremism är en cancer i vårt samhälle

Partiledaren Paul Nuttall talade, under tisdagen, om det hot som Storbritannien står inför.

Publicerat den 6 juni, 2017, kl. 18:17

UKIP
BRITTISKA VALET. Till följd av den terror som drabbat Storbritannien, och inför det parlamentsval som hålls på torsdag, höll UKIP:s partiledare ett tal där han krävde kraftfulla åtgärder mot islamistisk terrorism.

Paul Nuttall sa, bland annat, att polisen och MI5 gång efter annan har lyckats stoppa attacker ”i grevens tid” men att de nu står inför en ”överväldigande och omöjlig” uppgift.

Han menade att etablissemanget sedan 1980 självbelåtet har tillåtit islamister att ”bygga sina hem i Storbritannien” och felaktigt trott att dessa inte skulle attackera landet som gav dom en fristad.

Han kritiserade Theresa May för att hon, i sin tidigare roll som inrikesminister, försvagade landets förmåga att hantera hotet genom att dra ner på polisens resurser.

Nuttall lovade att snabbt häva nedskärningarna inom polisen och tillföra nya resurser för att ersätta de 20.000 poliser som försvunnit under Torys ledning. Något som enligt UKIP:s uppskattningar kommer att kosta 1,2 miljarder pund.

Vidare fördömde UKIP:s partiledare att etablissemanget försöker brännmärka alla som försöker slå larm om individer och grupper som ”rasister”. Han ifrågasatte även att många politiker försöker att uppmuntra mångkultur framför integration och att de inte erkänner problemen som uppstått till följd av massinvandringen.

”Under en allt för lång tid har politiker i det här landet saknat mod att namnge källan till terristhotet. Den är islamistisk extremism.”

”Islamistisk extremism är en cancer i vårt samhälle”

UKIP meddelade även att de vill återkalla brittiskt medborgarskap för de som rest utomlands för att slåss för den Islamiska Staten.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top