Heta Ämnen:

UKIP presenterar sitt valmanifest: Lovar ett stärkt rättsväsende och hårda tag mot islamism

Publicerat den 25 maj, 2017, kl. 23:54

UKIP
The UK Independence Party (UKIP) presenterade under torsdagen sitt manifest inför det stundande valet i juni. Partiet lovar bland annat hårdare tag mot radikal islamism och ökade resurser till rättsväsendet samt militären.

Nye partiledaren, Paul Nuttall, lovade 20 000 nya poliser, 20 000 nya militärer, 7000 nya fängelsevakter och 4000 nya gränsvakter. UKIP vill även reducera antalet politiker till 700 från nuvarande 1475 genom att avskaffa ”House of Lords”, för att garantera en ”liten regering”.

Vidare vill partiet slopa TV-avgiften för BBC och energiskatten.

Dessutom så föreslår partiet att biståndet sänks, från 0.7% till 0.2% av BNP, och att man istället investerar pengarna i landets sjukvård och socialtjänst.

Förra månaden presenterade UKIP sin ”integrations agenda” och lovade då att partiet ska förbjuda sharia domstolar samt heltäckande slöjor. Ett löfte som Paul Nuttall meddelade att de fortfarande står för, trots kritiken som förslaget har väckt.

UKIP:s partiledare passade även på att kommentera terrordådet i Manchester:

”Att uttrycka sympati för de som dog i Manchester är viktigt, men det är inte tillräckligt att tända ljus och signalera att du är upprörd på sociala medier. Handling krävs på flera fronter.”

För att möta det ökade terrorhotet vill partiet ha en nettoinvandring som ”balanserar” på noll och man lovar att deportera extremister samt att frånta jihadister deras medborgarskap. Om UKIP får makten så kommer de dessutom att bekämpa ”islamiseringen” av skolor samt ideologier som är för kvinnlig könsstympning.

Manifestet innehåller även ett förslag om ett test för nyanlända som ska säkerställa att ingen med anti-västerländska värderingar tas emot av landet.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top