Heta Ämnen:

Undersökning: Två av tre brittiska muslimer skulle inte tipsa polisen om personer med terrorsympatier

Väcker frågor kring hur effektivt den brittiska regeringens anti-terrorist program, "Prevent", verkligen är.

Publicerat den 6 juni, 2017, kl. 7:02

Muslimer
Förra året släpptes en rapport som undersökte brittiska muslimers inställning till, bland annat, terrorism och brittisk lag.

Rapporten förklarar några av mekanismerna bakom den senaste tidens terrordåd som drabbat landet. Den avslöjar nämligen att hela två tredjedelar av brittiska muslimer inte skulle informera polisen ifall de visste att någon närstående är involverad med terroristsympatisörer.

Undersökningen väcker frågor kring hur effektivt den brittiska regeringens anti-terrorist program, ”Prevent”, verkligen är: en viktig del av programmet är nämligen en dialog mellan polis och muslimska grupperingar.

Rapporten visar även att över hälften av alla muslimer anser att homosexualitet bör vara olagligt och att 23% vill att Sharia-lagar ska ersätta brittisk lag i delar av landet.

Vidare tycker 39% procent att muslimska kvinnor alltid ska lyda sina män och 31% anser att det är acceptabelt att ha flera fruar.

Enkäten besvarades av 1081 slumpmässigt utvalda brittiska muslimer som var över 18 år gamla.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top