Heta Ämnen:

Ungern höjer sitt bistånd till kristna i Mellanöstern: Uppmanar det internationella samfundet att hjälpa till

Publicerat den 29 maj, 2017, kl. 10:09

Utrikesminister Ungern
Den ungerska regeringen har allokerat 1.9 miljoner euros för att återuppföra 200 kristna hem i Irak, 470 000 euros till ett kristet sjukhus, 400 000 euros för att bygga en kristen skola och ytterligare 500 000 euros i humanitärt bistånd. Utöver detta skänkar Ungern 1 miljon euro vardera till den Syrisk-katolska- och Syrisk-ortodoxa kyrkan.

Ungerns utrikesminister, Péter Szijjártó, uppmanade under en konferens i Madrid det internationella samfundet att hjälpa förföljda kristna i Mellanöster. Han menade att det är allas skyldighet och att de kristna är i ”fruktansvärd fara” från Islamiska Staten.

Vidare betonade han vikten av en ökad säkerhet i regionen innan återuppbyggnaden av den konfliktdrabbade områden kan påbörjas. Han insisterade på att alla länder, vare sig de är kristna eller ej, borde delta i sådana ansträngningar.

Péter Szijjártó meddelande även att Ungern kommer att öka sitt bidrag till den koalition som slåss mot IS med ytterligare 50 soldater.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top