FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Ungern höjer sitt bistånd till kristna i Mellanöstern: Uppmanar det internationella samfundet att hjälpa till

  Postad i Europa Utrikes
  Datum 2017.05.29
  Utrikesminister Ungern

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  Den ungerska regeringen har allokerat 1.9 miljoner euros för att återuppföra 200 kristna hem i Irak, 470 000 euros till ett kristet sjukhus, 400 000 euros för att bygga en kristen skola och ytterligare 500 000 euros i humanitärt bistånd. Utöver detta skänkar Ungern 1 miljon euro vardera till den Syrisk-katolska- och Syrisk-ortodoxa kyrkan.

  Ungerns utrikesminister, Péter Szijjártó, uppmanade under en konferens i Madrid det internationella samfundet att hjälpa förföljda kristna i Mellanöster. Han menade att det är allas skyldighet och att de kristna är i ”fruktansvärd fara” från Islamiska Staten.

  Vidare betonade han vikten av en ökad säkerhet i regionen innan återuppbyggnaden av den konfliktdrabbade områden kan påbörjas. Han insisterade på att alla länder, vare sig de är kristna eller ej, borde delta i sådana ansträngningar.

  Péter Szijjártó meddelande även att Ungern kommer att öka sitt bidrag till den koalition som slåss mot IS med ytterligare 50 soldater.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Ämnen:
  Jihadist

  Regeringskällor: Det finns minst 23 000 jihadister i Storbritannien


  _MG_2567

  Berlin: Judisk elev tvingades att byta skola efter att ha blivit hotad och slagen av muslimska klasskamrater


  Top