Heta Ämnen:

Ungern: Vi kommer inte att ändra vår immigrationspolitik under några omständigheter

Publicerat den 31 maj, 2017, kl. 14:21

Ungern stängsel
Ungern har återigen markerat mot den Europeiska Unionen, som vill att landet ska ändra sin immigrationspolitik, och meddelat att de inte kommer att vika sig.

Det är Bence Tuzon, talesman för den ungerska regeringen, som har uttalat sig i frågan:

”Regeringen kommer inte att ändra sin immigrationspolitik under några omständigheter, för när det kommer till säkerhet så prioriterar vi de ungerska och europeiska folken.”

Han kritiserar att EU, för två veckor sedan, inledde en process mot Ungern då unionen menar att landets immigrationspolitik strider mot samarbetets regelverk.

Ungern har fått en tidsfrist av den Europeiska Unionen, som har krävt att landet ändrar sin invandringspolitik innan den 17 juni. Bence Tuzon meddelar att regeringen har diskuterat frågan och kommit fram till att landet inte kommer att ändra sin immigrationspolitik och de är redo att möta den Europeiska Kommissionen i rätten, om så krävs.

”Vi kommer inte att riva våra stängsel.”

Tuzson sa även att hotet om terrorism har blivit ett permanent problem för Europa och att den senaste attacken i Manchester indikerar att till och med barn är mål för terroristerna numera. Något han menar är ”oacceptabelt” samtidigt som han uppmanar EU att de måste göra allt i deras makt för att förhindra liknande dåd i framtiden.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top