Heta Ämnen:

Victor Orbán: Det är en fråga om migranter eller våra egna familjer

Publicerat den 27 maj, 2017, kl. 13:00

Orban3
Ungerns premiärminister gick till hård attack mot den Europeiska Unionen under en kongress i Maribor. Han påstod att unionen uppmuntrar till illegal invandring och att de ber de europeiska folken att prioritera migranter framför sina egna familjer.

Orbán menar att Europa är de europeiska folken och inte eliten i Bryssel, och att folk felaktigt tror att EU kan bestämma exakt vad deras medlemsländer ska göra.

”Vi ser vad den här mentaliteten ledde till 2015, när vi tappade kontrollen över immigrationen. Resultatet är att fri rörlighet för arbete har bytts ut mot fri rörlighet för illegala migranter.”

Han påstod att globalister som vill att EU ska dominera Europa ligger bakom krisen, medan konservativa regeringar i Östeuropa värnar om de enskilda medlemsländernas suveränitet och de europeiska folken:

”Förenklat, så handlar kärnan i debatten om: migranter eller våra egna familjer?”

Orbán ger inte mycket för ett av de vanligaste argumenten bland de som är för massinvandring; det om att det skulle vara en del av ”europeiska värderingar” att hålla gränserna öppna.

”Europeiska värderingar är inte skrivna i en livlös sten, utan i våra dunkande hjärtan: i nationernas språk, i deras egna kultur.”

Han talade även om Ungerns erfarenheter av kommunismen och att det är av yttersta vikt att vara på sin vakt när ideologin byter skepnad.

”Vi ungrare är väl medvetna om att post-kommunismen har två lagar. Kommunister kan inte inte förgöras, dom byter bara skepnad; och om vi slänger ut dom genom dörren, så kommer de tillbaka genom fönstret.”
FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top