Heta Ämnen:

Video: Kvinnor är inte längre välkomna på offentliga platser i Frankrike

Publicerat den 29 maj, 2017, kl. 23:04

Cafér utan kvinnor
ISLAMISERING. Vi har tidigare rapporterat om de protester som för några veckor sedan genomfördes i Paris mot en, så kallad, ”no go-zon för kvinnor”. I videon som är bifogad i denna artikel visar den franska nyhetskanalen FRANCE 24 att dessa ”no go-zoner” verkligen existerar. Det är numera ett faktum som är lika sorgligt som odiskutabelt.

Så här beskriver nyhetskanalen inslaget:

”Här i Frankrike, finns det en oro över en växande könssegregation i en del förorter. I vissa caféer, som endast besöks av män, är kvinnor helt enkelt inte välkomna. Men aktivister är fast beslutna om att slå tilllbaka för att säkerställa att alla kan använda det offentliga utrymmet. Det här inslaget sändes nyligen av våra kollegor på France 2 och har väckt konversationer sedan dess.”

Videon visar bland annat två kvinnor som besöker ett lokalt café i en förort till Paris och omedelbart ombeds att lämna platsen, enbart på grund av att de är just kvinnor. Det framförs till och med maskerade hot så som ”det är bäst för er att ni lämnar”.

Fotnot: Videon publicerades den 19 december 2016.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top