Heta Ämnen:

Viktor Orbáns passning till EU: Att dra skam över Ungern är dåraktigt

Publicerat den 19 maj, 2017, kl. 8:00

Orban2
Under ett möte med den tyska fordonstillverkaren Daimler gav Ungerns premiärminister, Viktor Orbán, en tydlig pik till ledarna för den Europeiska Unionen – Att dra skam över Ungern är dåraktigt, vi har den högsta alternativt näst högsta tillväxten i hela EU, ska Orban ha sagt enligt Daily News Hungary/MIT.

Att EU:s elit och Ungerns premiärminister inte är bästa vänner är knappast någon hemlighet. Den Europeiska Unionen röstade nyligen för att straffa Ungern genom sanktioner och är starkt kritiska till att landet, tillsammans med Polen, vägrar att ta emot migranter i enlighet med EU:s omfördelningsprogram.

Det är därför föga oväntat att Orbán tar minsta tillfälle i akt att spänna musklerna, hylla sina egna framgångar och samtidigt peka fingret åt unionen. Förutom att hylla tillväxttakten passade Viktor Orbán på att beröra ämnen så som arbetslöshet och statsskuld:

”Ungern har den snabbast sjunkande arbetslösheten i EU, och vår statsskuld minskar även den.”

Han passade även på att skicka en pik till Frankrike (och dess nyvalde president Macron?) och Italien:

”Ett reformerat Frankrike och ett Italien med ett starkt ledarskap behövs fortfarande.”

Slutligen kommenterade han Brexit förhandlingarna och menade att en ”win-win”-lösning är av yttersta vikt, men att det just nu pekar mot att det blir en ”lose-lose”-situation.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top